Erling Folkvord

Regjeringen må ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!

Personvern er en grunnleggende verdi i et demokrati. Personvernet innebærer en rett til å være i fred fra andre, men også en rett til å ha kontroll over opplysninger om seg selv, særlig opplysninger som oppleves som personlige. Etter EMK artikkel 8 er personvern ansett som en menneskerettighet.

Datalagringsdirektivet

Med en mulig norsk implementering av Datalagringsdirektivet (direktiv 2006/24/EF), som pålegger tele- og nettselskap å lagre trafikkdata om borgernes elektroniske kommunikasjon (e-post, sms, telefon, internett) i inntil to år, vil nordmenns personvern bli krenket på det groveste.

Datalagringsdirektivet ble vedtatt av EU 15.mars 2006, men fremdeles har den norske regjeringen ikke offisielt tatt stilling til om direktivet skal gjøre til norsk lov eller ikke. Gjennom EØS-avtalen har Norge en reservasjonsrett. Denne har aldri før blitt brukt, men så har man heller aldri stått overfor et direktiv som representerer en så stor trussel mot demokratiets grunnleggende verdier som det datalagringsdirektivet gjør.

Vi krever at regjeringen sier ifra nå før valget om de vil gjøre datalagringsdirektivet til norsk lov eller ikke. Å ikke ta stilling, slik regjeringen har gjort i over tre år, er det samme som stilltiende aksept.

Regjeringen må ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!

Følgende støtter saken og har samme eller et lignende innlegg på sin blogg:

Lars-Henrik Paarup Michelsen, 2.kandidat – Hordaland Venstre
Mads Munthe-Kaas, Bergen Venstre
Carl Christian Grøndahl, Bergen Venstre
Vox Populi, Blogger Knut Johannessen
Virrvarr, Blogger Ida Jackson
Per Aage Pleym Christensen, Liberaleren
Even Sandvold Roland, evensr/#drittunge
Torstein Dahle, Partileder Rødt
Robert Sørensen, www.teknonytt.com
Boye Bjerkholt, Leder Skedsmo Venstre
Runar Mæland, ungdomskandidat Hordaland Venstre
Jonas Eilertsen, 1. nestleder Unge Venstre
Tanketom, Andreas H. Opsvik
Jon Lien, master på Politisk Økonomi
Svein Ølnes, It-forsker & bonde
Stian Skår Ludvigsen, Bergen Venstre
Vampus, Blogger Heidi Nordby Lunde

Du kan bli med ved å bruke denne teksten eller en variant av den på egen nettside. Du kan også støtte saken ved å spre budskapet på twitter, facebook, origo eller andre nettsteder du anser som relevante. Du kan også snakke med folk du møter på jobben, hjemme, på kafe og i ferien. Du bør også signere oppropet mot EUs datalagringsdirektiv, melde deg inn i facebookgruppa mot direktivet og støtte liberalerens epostkampanje. Dersom du vil lære mer kan du starte med EMK artikkel 8 og Reservasjonsrett EØS.

“Regjeringa må ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!” er publisert med lisensen Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Norway License. I korthet betyr det at du fritt kan bruke denne teksten (til og med gjøre endringer) på egne sider, så lenge du bruker samme lisens og lenker tilbake til denne siden.

CC

Lagt ut 17:38, 14. July 2009 og kategorisert under personvern.

10 kommentarer to “Regjeringen må ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet!”

 1. waltor
  18:24, 14. July 2009

  Å ta avstand for datalagringsdirektivet, samtidig med at man ønsker total frihet på internett er som å tillate fri fart og biler uten bremser. Dessverre viser all min erfaring etter mer enn 20 års arbeid med datasikkerhet at folk benytter tilgangen til internett til å begå tildels meget grov kriminell aktivitet. For å kunne slå ned på dette kreves det at vi tar vare på logger fra brukernes elektroniske aktiviteter. Om Rødt har et bedre alternativ for å bekjempe slik kriminalitet er det kanskje på tide å komme på banen med det…

 2. Regjeringen må ta stilling nå - si nei til datalagringsdirektivet! | Liberaleren
  20:23, 14. July 2009

  [...] perception, blogger Gunnar Roland Tjomlid Floken i nettet, blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, [...]

 3. Regjeringen må ta stilling nå – si nei til datalagringsdirektivet! « carlchristian.net
  21:23, 14. July 2009

  [...] Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, [...]

 4. Bloggstafetten - deltagere til nå | Liberaleren
  08:55, 14. July 2009

  [...] perception, blogger Gunnar Roland Tjomlid Floken i nettet, blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

 5. Bloggstafett « Beates rasteplass
  14:34, 14. July 2009

  [...] perception, blogger Gunnar Roland Tjomlid Floken i nettet, blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

 6. Stafettens deltagere så langt | Liberaleren
  17:07, 14. July 2009

  [...] perception, blogger Gunnar Roland Tjomlid Floken i nettet, blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

 7. Bloggstafetten har passert 125 deltagere | Liberalist? Javisst!
  09:58, 14. July 2009

  [...] perception, blogger Gunnar Roland Tjomlid Floken i nettet, blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

 8. Regjeringen må ta stilling nå - si nei til datalagringsdirektivet! | Frank Eivinds verden
  05:09, 14. July 2009

  [...] Gunnar R Tjomlid, Blogger og Daglig leder i eget IT-selskap Abre, Blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

 9. Si nei til datalagringsdirektivet! « MortenM.com
  01:30, 14. July 2009

  [...] Gunnar R Tjomlid, Blogger og Daglig leder i eget IT-selskap Abre, Blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

 10. Bloggstafett |
  11:32, 14. July 2009

  [...] perception, blogger Gunnar Roland Tjomlid Floken i nettet, blogger Arne Brendmo Unge Venstre Erling Folkvord, 1.kandidat Rødt Oslo, stortingsvalget Verden fra et liberalt konservativt synspunkt, blogger [...]

Legg igjen kommentar

Vil ikke bli publisert.

XHTML: Du kan bruke følgende elementer: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>