Erling Folkvord

Frp har sølt bort 23 millioner skattekroner

Søndag kunne TV2 Nyhetene fortelle om Oslo kommunes plan om å bygge sykehjem i Spania. Tomt ble i 2006 kjøpt for drøyt tre milllioner kroner, ikke fem som TV2 sa. Tomta ligger i et skogsområde og var ikke regulert til det kommunen ville bruke den til. Oslo kommune har fortsatt ikke fått byggetillatelse. Til nå har prosjektet kostet 23 millioner norske skattekroner.

Sykehjems-skandale

Alle som leste saksdokumentene byråd Sylvi Listhaug (Frp) la fram for bystyret i august 2006, burde ha skjønt at prosjektet var dømt til å ende galt. Byrådet baserte seg på ei særskilt statlig finansieringsordning som forutsatte at sykehjemmet ble ferdigbygd innen utgangen av 2007. Nå har staten krevd å få tilskuddet tilbakebetalt. Til nå har byråd Listhaug brukt 23 millioner av skattebetalernes penger på et prosjekt der bygginga enda ikke er påbegynt. Og taksameteret løper fortsatt, blant annet til advokatregninger.

Ansvaret for denne skandalen ligger hos Sylvi Listhaug, byråd for eldreomsorg i Oslo. Hun kjenner godt til Oslo kommunes politikk om å ikke selge uregulerte tomter. Dermed burde Listhaug aldri ha gått i bresjen for å kjøpe ei uregulert tomt i et utland der hun åpenbart ikke kjenner regelverket.

At ingen i byrådet ville kommentere denne saken overfor TV2 vitner om ansvarsfraskrivelse. Den eneste som måtte forsvare prosjektet overfor TV2, var den nye direktøren i Omsorgsbygg som ikke har noe ansvar for oppstarten på prosjektet. Jeg lover på vegne av Rødt å følge opp denne saken videre og forsøke å komme til bunns i skandalen som hittil har kostet 23 millioner skattekroner.

TV2 Nyhetene:
Oslo kommune lurt i Spania
Anklager kommunen etter sykehjem-skandale

VG: Oslo kommune lurt i Spania

Lagt ut 11:32, 25. August 2009 og kategorisert under bystyret, faglig, valg, velferd, video.

6 kommentarer to “Frp har sølt bort 23 millioner skattekroner”

 1. alex
  12:17, 25. August 2009

  hva med milliardene til nytt opera hus, 341 425 mennesker som er på såkalt “uføre” ganske mange millioner der, såkalt bistand som går rett i lommene til diktarorer, dealene med røkke, og mye mye mer. er vel en del mer sløsing enn de 23 mill er det ikke?. hvis dette er den beste saken du fant erling. så må du ta deg et stev, og innse at du ikke er på radaren i den politiske verden. kanskje på tide å sluitte å leke politikker og få deg en ordentlig jobb å faktisk skape noe. du må huske hvis vi skal kunne gi bort alle pengene som du ønsker så må du først skape dem. så oppfordring Erlig gå ut å skap noe. ikke bare vær motaker.

 2. Haakon
  12:19, 25. August 2009

  Hahahahahahaha

  23 millioner. Og du snakker ikke et ord om AP styrte Terra kommuner som har tapt bortimot hundre ganger så mye.

  Haha

 3. Bjarne Betjent
  12:23, 25. August 2009

  Hei Erling!

  Hvorfor i beste mening stikker ikke du bare til et eller annet land der de allerede har hatt væpnet revolusjon.
  Tar laaaaaaang tid til denne revolusjonen kommer til Norge! Når den kommer skal gudene vite det er sosialistenes innvandringspolitikk som er skylden i denne revolusjon!

  Mvh
  Mer skremt av deg en av Siv!

 4. Thomas
  12:26, 25. August 2009

  Haakon: Så korrupsjon og svindel er ikke så nøye når pengesummen “kun” er 23 millioner?

  Forøvrig gikk Rødt hardt ut mot Terra-gamblinga da den var aktuell – og Rødt er vel det eneste partiet som prinsippielt er imot slik gambling med innbyggernes penger!

 5. Nagari
  22:25, 25. August 2009

  Det som er viktig 4 meg er ikke viktig 4 deg, det som er viktig 4 deg er ikke viktig 4 meg, men FOLKVORD er like viktig for oss alle,
  Min Budskap er stem RØDT

 6. NPLG
  09:54, 25. August 2009

  Erling var i Spania for litt siden. Mange ble imponert over hvordan han avslørte Oslo kommunes framgangsmåte, renkespill, pengesløsing osv. i forhold til det som har fått betegnelsen “Altea-saken” eller “sykehjemsskandalen” her nede i Spania. Gjennomgangen av saken førte til at Erling har fått en fanklubb i Spania! Vi ønsker lykke til med valget og håper at Erling kommer inn på Tinget! Vi nordmenn i Spania er lei av å bli identifisert med FRP – Rødt har fått stor stjerne blant nordmenn i Spania. Stå på Erling!!

Legg igjen kommentar

Vil ikke bli publisert.

XHTML: Du kan bruke følgende elementer: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>