Erling Folkvord

Noen få stemmer i Oslo kan avgjøre valget

Lørdagen, den nest siste valgkampdagen ble mer spennende enn godt er, men også oppmuntrende. Jeg hadde mange interessante møter med forskjellige folk på ulike kanter av byen. Utfordringen som nå står igjen er å få alle de som sier de ønsker meg på Stortinget til å faktisk stemme på Rødt.

Valginnspurt

Jeg merka at stemninga både på Holmlia, på Grønland og ved valgbuene på Karl Johan var prega av den siste breie Oslo-målinga i Aften på torsdag: Hvis Rødt får 659 fleire stemmer, ryker høyresidas Ola Elvestuen (V) ut av Oslobenken og jeg kommer inn i stedet. Så jevnt som det er nå, kan dette bli avgjørende for hvilken regjering vi får. Rødt er klare på at vi vil støtte en rødgrønn regjering og gjøre alt vi kan for å holde Siv Jensen og FrP utenfor regjeringskontorene.

Den erfarne kommentatoren Håvard Narum formulerte det slik i Aften på torsdag:

«Erling Folkvord har likevel muligheter. Med 4,1 prosent i stedet for 3.8 prosent ville han ha gått forbi Venstres Ola Elvestuen. Både Aps og SVs sistemandater er så trygge at Folkvord uansett vil bidra til en ytterligere styrking av venstresiden på Oslo-benken dersom han blir innvalgt».

Sammen med 2. kandidat Elin Volder Rutle starta jeg lørdagen på Bryn skole der tamiler hadde invitert oss til møte i en pause i morsmålsundervisninga for tamilske barn. Rundt seksti tamilske foreldre fyllte møterommet slik at mange måtte stå. Blant tamilene er valgdeltakinga høy, og aller høyest blant kvinner. Kvinnene var i flertall på dette møtet også. Vi fikk med oss mange gode ønsker for de siste to dagene og hastet videre med fornyet innsatsvilje.

På Holmlia ledet Iver Aastebøl fra Rød Ungdom en utspørring av Elin og meg. Litt seinere gjentok vi opplegget på Grønland. Der hadde Arbeiderpartiet nettopp rigga opp et mye kraftigere lydanlegg enn det vi hadde med oss. Aps lokale kampanjeleder stilte på vennlig vis deres lydanlegg til rådighet for Iver, Elin og meg.

Seinere på dagen var Elin og jeg med på sykkelritt med tandemsykkel i regi av Oslo sykkelfestival. Alle partiene stilte, og jeg tok for gitt at vinneren ville bli Ap som stilte med Jan Bøhler i beste sykkelantrekk på det fremste setet. Men etter 3,4 kilometer fordelt på to runder rundt Akershus
festning ble KrF en klar vinner. Elin og jeg var godt fornøyd med å komme på andreplass. Vi fikk mye skryt av sykkelkyndige for godt og økende tempo i innspurten. Men det var tydelig at vi starta spurten litt for seint slik at vi ikke klarte å hente inn hele det forspranget KrF hadde skaffa seg.

Etterpå var vi innom demonstrasjonen for en human asylpolitikk utafor Stortinget før vi runda av dagen med et par timer med masse hyggelige samtaler ved Rødt-bua på Karl Johan. En av de jeg snakka lenge med, var en kar på min alder. Han var i tvil. Han fortalte at han er fra en sosialistisk familie. Han og kona har alltid stemt Arbeiderpartiet eller SV, men nå var han mest opptatt av hvordan han kan bidra til å hindre ei blå regjering. Etter hvert ble flere personer – helt ukjente for meg – med i praten. Valgkampens siste Oslo-måling ble diskutert og vurdert. Da jeg måtte dra videre og sa takk for meg, sa tvileren at han nok trodde det ble til at han stemmer Rødt denne gangen.

Hvis mange nok gjør som han, blir det 6 fra Ap, 2 fra SV og 1 fra Rødt på Stortingets Oslo-benk de neste fire åra. Det er det beste resultatet alminnelige Oslofolk kan få ut av valget som avsluttes klokka ni på mandag.

Østkantavisa: Hver tredje vil ha Erling på tinget

Aftenposten: Oslofolk vil ha vaktbikkja


Lagt ut 14:16, 13. September 2009 og kategorisert under appell, valg.

Legg igjen kommentar

Vil ikke bli publisert.

XHTML: Du kan bruke følgende elementer: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>