Erling Folkvord

Skal ikke rettsstatens prinsipper gjelde for asylsøkere? Hva mener SV og SP?

Vi reagerer sterkt på at statssekretær Libe Rieber-Mohn støtter forslaget fra Aps Jan Bøhler og Rune Gerhardsen om å internere asylsøkere som ikke kan identifisere seg. Det er urimelig å forutsette at mennesker som er forfulgt i sitt hjemland eller flykter fra krig, reiser av gårde med alle papirer i skjønn orden. Hvorfor skal vi vente at de møter norsk politi tillitsfullt og bretter ut all informasjon om seg selv, når de fra hjemlandet sitt er vant til at politi betyr fengsel og tortur?

Asylsøkere

Heller ikke vi har noen sans for organiserte kriminelle som kommer til Norge og later som om de er asylsøkere. De ødelegger for alle andre. Men her må vi holde hodet kaldt og huske på hva mange asylsøkere faktisk flykter fra. Vi godtar ikke at Norge skal kaste grunnleggende rettsprinsipper over bord fordi noen kriminelle har misbrukt asylordningen. Rettsstatens prinsipper må gjelde. Interneringsleire for identitetsløse asylsøkere minner om samfunn som vi helst ikke vil bli sammenlignet med.

Statssekretær Libe Rieber-Mohn sier at Gerhardsen og Bøhler har støtte for sitt forslag i regjeringen. Det vil hun neppe si uten å ha klarert det. Derfor må vi spørre: Er det virkelig sant at SV og SP i regjeringen har godkjent dette?

Torstein Dahle og Erling Folkvord,
stortingskandidater for Rødt

Lagt ut 11:01, 8. September 2009 og kategorisert under antirasisme, valg, velferd.

2 kommentarer to “Skal ikke rettsstatens prinsipper gjelde for asylsøkere? Hva mener SV og SP?”

 1. Gllittertind
  11:31, 8. September 2009

  Vi må tenke helt nytt når det gjelder internasjonal solidaritet. Dagens system er bra for de som klarer å komme seg til Norge, men ikke bra for alle som ikke klarer å komme seg hit. Og det er disse som er de svakeste.

  Ved å hjelpe folk til et verdig liv ved innvandring til Norge prioriterer vi samtidig vekk å hjelpe fattige mennesker i andre land fra uverdige levekår til liv under verdige forhold. Livskvalitet er ikke proporsjonalt med materiell velstand. Pengene vi setter av til internasjonal solidaritet bør brukes på å maksimalisere verdens samlede livskvalitet. Det gjøres ikke i dag.

 2. cato
  21:40, 8. September 2009

  Jeg har selv arbeidet ved et asylmottak.Mine fordommer mot asylsøkere fikk seg en knekk momenant når jeg så hvilke forhold de var nødt til å leve under,og hvike ytelser de fikk av den norske stat.Jeg trodde,som en stor del av norges befolknong at de fikk penger til livsophold etter minst vanlige satser.Da jeg oppdaget at de fikk utbetalt kr.2600 pr mnd til å leve for,ble jeg voldsomt ovverrasket.Disse 2600 skulle dekke alt av livsnødvendigheter som mat,klær og peronlig hygiene.f.eks. Det er da ikke rart at mange må ty til kriminalitet for å overleve,og jeg så da også at det dukket opp bmw`er med stresskofferter som ble overlevert til personer som bodde der.Det burde være mulig å gi disse menneskene en viss form for verdig liv den tiden det tar å behandle sakene deres..Norge har råd til det…

Legg igjen kommentar

Vil ikke bli publisert.

XHTML: Du kan bruke følgende elementer: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>