Erling Folkvord

Ikke godta at likelønnskravet blir skusla bort enda en gang!

Jeg vil gjerne oppfordre folk til å støtte den nye likelønnskampanjen til Rød Ungdom. De seier det enkelt: «Mamma fortjener likelønn». Kampanja fungerer på den måten at man laster opp et bilde av seg sjøl på http://likelonn.sosialisme.no/ for å vise støtte til kravet. Gjør det! Send kampanja videre til venner og kjente!

Likelønn er det rettferdige kravet som mange rikspolitikere snakker om. Med gjør ikke annet med enn å snakke – i år etter år etter år.

Og her der det ikke stor forskjell på mannlige og kvinnelige rikspolitikere.

7. mars 1995 – det vil si for drøyt 15 år sia, retta tre av kvinnefagforbunda ei utfordring til noen av de sentrale kvinnelige rikspolitikerne. Arbeiderpartiets Grethe Fossum og SVs Kristin Halvorsen var blant kvinnene som smilende tok i mot utfordringa i Dagsrevyen kvelden før den internasjonale kvinnedagen. Grethe Fossum var komiteleder for lønns- og likestillingssaker i Stortinget og svarte på vegne av flere stortingskvinner.

Utfordringa fra de tre kvinnefagforbunda slutta slik: «Det koster ½ prosent av brutto nasjonalproduktet. Kvinnene utgjør 64 prosent av arbeidstakerne i offentlig sektor. Lønnsdiskriminering er kjønnsdiskriminering. Fra vilje til handling nå!»

Grethe Fossum var klinkende klar da hun ved hjelp av Dagsrevyen ga sitt og Arbeidarpartiets svar til alt folket: «Jeg syns det er en flott utfordring – og det er på tide at vi tar den nå».

Men Fossum og de øvrige i Stortinget stemte NEI da jeg på vegne av RV (i dag Rødt) fremma forslag i Stortinget 17. november 2005 om å bevilge det beskjedne beløpet som trengtes for i det minste å fjerne det meste av de kjønnsbestemte lønnsforskjellene i stat og kommune.

15 år har gått. Kampen for likelønn fortsetter både i offentlig og privat sektor.

De politikerne og de fagforbundslederne som unnlater å bidra til en felles front mot offentlige og private arbeidsgiveres NEI til likelønn, bør bli oversvømt av protester.

Bli med på Rød Ungdoms kampanje! Ta den som ei oppmuntring til fortsatt kamp for likelønn!

Lagt ut 15:23, 20. April 2010 og kategorisert under ukategorisert.

Legg igjen kommentar

Vil ikke bli publisert.

XHTML: Du kan bruke følgende elementer: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>